Intrebari frecvente

1. Cum efectuez o rezervare online in platforma ZB Travel?

ZB Travel  este un sistem de rezervari, toate comenzile vor fi plasate online de catre turisti, in baza ofertelor prezentate in site. Recomandam aceasta metoda pentru a nu se crea confuzii sau alte neintelegeri ulterior.

Pasii pentru rezervarea unei oferte sunt:

 • 1. Alegerea ofertei, apoi accesarea butonului Rezerva, din dreptul tarifului.

  Ai gasit cea mai buna oferta pentru tine! Perfect! Pentru a merge mai departe, acceseaza unul dintre butoanele din dreptul tarifului, astfel:
  - Rezervare/Cerere rezervare- difera in functie de disponibilitatea ofertei la furnizor
  - Mai multe camere - in cazul in care vrei sa rezervi mai mult de 1 camera

 • 2. Completarea datelor solicitate.

  Completeaza si selecteaza, pentru fiecare camera (daca rezervi mai mult de una), numele turistilor, tipul camerei, tipul serviciilor de masa, suplimentul de transport autocar (daca este cazul). Important: Doar pentru copii datele de nastere sunt obligatorii! Dupa completarea datelor solicitate, poti vizualiza Totalul serviciilor selectate si Conditiile de plata aferente fiecarei comenzi.
  In sectiunea Modalitati de plata selecteaza modul prin care doresti achitarea comenzii. (vezi si Cum platesc?)
  Fiecare pachet are conditii de plata diferite, astfel ca vei avea optiunea achitarii unui avans minim (ex: 30%, 50%) sau integral. Important: Achitarea se va face dupa confirmarea de catre ZB Travel a disponibilitatii si implicit emiterea facturii proforme!
  Doi pasi te mai despart acum de finalizarea comenzii!

  Nu uita sa completezi datele titularului de contract, pe numele caruia vrei sa fie emise factura si contractul. Foarte importante sunt si adresa de email (valida!) si un numar de telefon la care sa te putem contacta.
  Important: Pastreaza numarul de telefon si pe parcursul calatoriei, pentru eventualitatea in care vom avea nevoie sa te contactam de urgenta!
  In sectiunea Comentarii, intrebari sau solicitari de trimis catre hotel ne poti adresa intrebari referitoare la pachetul selectat / poti mentiona cereri* speciale pentru hotel (vedere munte/mare, camere apropiate, etc). Nu garantam indeplinirea acestor cereri insa le vom transmite impreuna cu rezervarea ta catre hotel, iar acestia vor incerca, in masura disponibilitatii, sa le respecte.

 • 3. Finalizare comanda.

  Acum intra in contul tau de email, te asteapta un mesaj de la noi

 • 4. Dupa finalizarea comenzii, primesti pe email inregistrarea comenzii, toate serviciile comandate, datele aferente si numarul de comanda

  Iti trimitem pe email confirmarea comenzii, impreuna cu toate serviciile comandate, datele aferente si numarul de comanda.
 • 5. Echipa ZB Travel verifica disponibilitatea comenzii tale impreuna cu furnizorii de servicii turistice.

  Dupa primirea comenzii tale, contactam furnizorul de servicii turistice si verificam disponibilitatea pachetului de vacanta pe care l-ai comandat. Facem tot posibilul sa-ti oferim un raspuns in cel mai scurt timp posibil!

 • 6. Primesti pe email confirmarea rezervarii tale.

  Dupa primirea raspunsului de la furnizori, primesti un email cu una din cele 2 situatii posibile:
  - Oferta este disponibila -> iti vom solicita avansul minim de plata
  - Oferta nu este disponibila -> vei primi un email cu alte oferte disponibile, din aceeasi categorie, din care o poti alege pe cea potrivita. Important: Confirmarea disponibilitatii si transmiterea facturii proforme nu reprezinta o rezervare ferma! Nu putem garanta disponibilitatea ofertei pana in momentul platii.
  Comanda devine rezervare ferma doar dupa achitarea unui avans minim (cel solicitat in factura proforma), pe care recomandam sa il platesti cat mai repede posibil.
  Daca plata avansului se efectueaza cu intarziere, exista riscul ca oferta sa nu mai fie disponibila la furnizori sau ca tariful acesteia sa se modifice.
 • 7. Achiti avansul minim solicitat sau tariful integral.

  Plateste in timp util comanda, pentru a fi sigur ca vei beneficia de oferta pe care ai ales-o! (vezi punctul 6)
  Plata se poate realiza in 2 moduri:

  - Pe loc, pentru ofertele cu locuri disponibile (Allotment)
  - Dupa confirmarea disponibilitatii, respectiv in cazul ofertelor cu locuri disponibile la cerere (On Request)
  Plata se poate face cu cardul online in momentul rezervarii sau dupa confirmarea rezervarii prin depunere numerar la orice sucursale a bancii Banca Transilvania in baza facturii proforma emisa de ZB Travel, prin depunere numerar la sediul nostru din Bucuresti (Contact) sau prin transfer bancar. 
  Pentru a alege cea mai buna metoda de plata pentru tine, acceseaza linkul Modalitati de plata.
  Important: Documentele, precum contractul de prestari servicii turistice si factura fiscala, le vei primi pe email in momentul in care achiti avansul sau valoarea totala a rezervarii si rezervarea a fost confirmata in final.
  De asemenea, vei primi voucherul electronic, prin email, in momentul in care ai achitat integral si rezervarea a fost confirmata.
  In cazul pachetelor tip charter documentele de calatorie vor fi transmise numai dupa ce compania aeriana transportatoare va emite biletele de calatorie.
 • 8. Primesti pe email statusul rezervarii.

  Dupa efectuarea platii, transmitem furnizorului de servicii rezervarea ferma a comenzii. In cazul in care furnizorul reconfirma rezervarea, vei primi un email ce contine contractul si factura fiscala. Important: Poate apare situatia in care, intre momentul confirmarii disponibilitatii si momentul platii comenzii, oferta sa nu mai fie disponibila la furnizor (ex. nu mai sunt camere libere). In acest caz, poti opta intre alegerea unei alte alternative din cele pe care ti le propunem sau returnarea banilor.

2. Politica de confidentialitate

Sunteti de acord cu utilizarea informatiilor dvs. personale de catre ZB Travel sau a afiliatilor si a altor parti implicate, in concordanta cu termenii si in scopul declarat stipulat in Politica de confidentialitate a ZB Travel prezentata mai jos.

Ultima actualizare: 27.02.2017
Aceasta politica de confidentialitate arata cum ZB TRAVEL colecteaza si utilizeaza datele personale pe care le furnizati pe website-ul nostru www.zbtravel.ro. De asemenea, descrie optiunile pe care le aveti la dispozitie în ceea ce priveste folosirea de catre ZB TRAVEL a datelor dumneavoastra personale si pasii pe care îi puteti urma pentru a accesa aceste informatii si pentru a solicita ca noi sa le corectam sau sa le stergem. Daca aveti întrebari în legatura cu aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa ni le adresati prin email sau in scris la adresele mentionate in pagina Contact.
Datele personale colectate sunt utilizate de ZB TRAVEL exclusiv pentru indeplinirea obligatiilor sale contractuale fata de turisti, pentru emiterea facturilor, voucherelor, a notificarilor catre unitatile hoteliere, alti tour-operatori, ambasade sau companii de asigurare, numai daca serviciile achizitionate de clienti impun acest lucru. ZB TRAVEL nu divulga altor terte persoane datele personale in alte scopuri decat cele mentionate mai sus.
Nota de informare privind protectia datelor personale
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, ZB TRAVEL va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre dvs.
Conform Legii nr. 677/2001, dvs. beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supusi unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor.
Dezvaluirea informatiilor personale
Vom dezvalui datele dumneavoastra personale unor terte parti asa cum este descris mai sus în aceasta politica de confidentialitate. De asemenea, vom dezvalui datele dumneavoastra personale în cazul în care legea ne-o cere sau daca suntem ferm convinsi ca este absolut necesar pentru a respecta legea, a coopera cu autoritatile sau a proteja drepturile juridice ale ZB TRAVEL.
Securitate
ZB TRAVEL se preocupa sa ofere o pretectie ridicata a datelor personale salvate pe sistemele propri. Va rugam sa fiti constienti totusi ca nici o informatie transmisa via Internet nu este în totalitate sigura. Ar trebui, deci, sa aveti grija atunci când înregistrati date personale online. Noi luam masuri rezonabile pentru a va asigura securitatea informatiilor din momentul în care le primim. Pagina web www.zbtravel.ro, la fel ca majoritatea site-urilor web de acest gen, nu utilizeaza criptarea prin protocolul SSL (https) pentru navigarea obisnuita. ZB TRAVEL utilizeaza protocolul de criptare SSL pentru pagina de confirmare a platii cu cardul, inainte ca aceasta confirmare sa fie trimisa spre procesare catre EuPlatesc. ZB TRAVEL nu primeste si stocheaza date legate de cardurile clientilor, acestea fiind trimise exclusiv catre Romcard prin sistemul 3D Secure. Pentru mai multe informatii legate de 3D Secure oferti de Romcard, accesati aceasta pagina.
Link-uri catre alte web site-uri
Site-ul nostru poate include link-uri catre alte web site-uri a caror politica de confidentialitate difera de cea a ZB TRAVEL. Daca trimiteti date personale catre oricare dintre aceste site-uri, informatiile dumneavoastra cad sub incidenta declaratiei lor de confidentialitate. Declaratia de confidentialitate a ZB TRAVEL nu se aplica informatiilor pe care le trimiteti pe acele site-uri. Va încurajam sa cititi cu atentie politica de confidentialitate a oricarui web site pe care îl vizitati.
Cookie-urile
Cookie-ul reprezinta un fisier de tip ".txt", oferite browser-ului dumneavostra de un server web, ce poate fi plasat pe hard disk-ul dumneavostra. Majoritatea browser-elor sunt setate sa accepte aceste cookie-uri. Daca nu doriti acest lucru, puteti reseta browser-ul dumneavoastra, sa fiti anuntati de fiecare data cand primiti cate un cookie sau sa refuze acceptarea acestor cookie-uri. Este importanta sa stiti ca daca ati setat browser-ul sa refuze cookie-urile, nu veti putea face rezervari in site-ul ZB TRAVEL. Pe langa cookie-urile setate de ZB TRAVEL, site-ul nostru foloseste serviciile AddThis pentru promovare ce pot seta propriile cookie-uri si serviciile Facebook si Google pentru media sharing si statistici privind accesarea site-ului. Cookie-urile pot fi folosite pentru a compila date referitoare la intelegerea si folosirea serviciilor furnizate, sau a tipului de browser. Este posibil ca aceasta terta parte sa downloadeze cookie-uri in computerul dumneavoastra, care sa-i permita sa stranga date statistice referitoare la contentul personalizat si pentru monitorizarea campaniilor desfasurate de acestia.
ZB TRAVEL nu poate controla si nici nu poate avea acces la cookie-urile din computerul dumneavoastra, instalate de o terta parte.
La accesarea site-ului nostru, se vor instala cookie-uri de la cel puțin următoarele companii: Google, Facebook, Hotjar, Criteo, RTB House, Doubleclick, GeoTrust.
Jurnalizare
Cand utilizati site-ul nostru colectam si stocam automat anumite informatii in jurnalele de pe server. Acestea includ:
- detalii despre paginile accesate si interogarile de cautare;
- adresa IP;
- tipul de browser, limba acestuia, data şi ora solicitarii dvs. si adresa URL de referinta;
- cookie-uri care pot identifica în mod unic browserul dvs. precum si filtrele utilizate in site la cautarea ofertelor pentru a va ajuta prin precompletarea lor atunci cand reveniti in site sau accesati si alte pagini din site.
Cum utilizam informatiile pe care le colectam
Folosim informatiile pe care le culegem pentru a oferi, a administra, a proteja si a imbunatati serviciile, pentru a proteja utilizatorii si compania ZB TRAVEL. De asemenea, folosim aceste informatii pentru a va oferi o buna experienta in utilizarea serviciilor noastre si pentru a va personaliza ofertele turistice.
Folosim informatiile culese din cookieuri pentru a imbunatati experienta in utilizarea serviciilor noastre. De exemplu cand initiati o cautare in site si completati anumiti parametri de cautare cum ar fi checkin, numar nopti, numar de adulti si copii acesti parametri sunt salvati si utilizati apoi pentru a precompleta aceste filtre atunci cand accesati oferta pentru un alt hotel sau destinatie sau pentru a precompleta o cerere de oferta personalizata sa va fie mai usor de completat si trimis o cerere.
Cand contactati ZB TRAVEL telefonic, email sau chat online, pastram o inregistrare a comunicarii dumneavoastra pentru a ajuta la rezolvarea oricaror probleme pe care le-ati putea intampina pe parcursul colaborarii noastre. Putem sa utilizam adresa dvs. de email si numarul de telefon completate in formularele de inregistrare pentru a va informa despre serviciile noastre pentru a va trimite documentele de calatorie si pentru a va contacta in orice situatie necesara pentru o buna experienta in utilizarea serviciilor noastre.
Colectarea de date cu caracter personal
ZB TRAVEL poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar.
Formularele de inregistrare comanda si inregistrare cerere de oferta prezentate pe site solicita informatii prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta precum si informatii necesare pentru efectuarea rezervarilor hoteliere si emiterea biletelor de avion.
Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:
- Pentru a livra serviciile si produsele pe care le-ati cerut sau achizitionat.
- Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dumneavoastra.
- Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.
- Pentru a factura, a corespondenta, a incheia contracte si anexe la contracte, pentru a emite documente de calatori, a efectua plati, returnari
Newslettere
Utilizatorii care s-au abonat la newsletterele trimise de catre ZB TRAVEL se pot dezabona prin click pe link-ul de dezabonare trimis o data cu mesajul email.
Probleme sau întrebări
Orice probleme legate de siturile noastre vor fi luate în serios şi vom încerca să le rezolvam. Pentru orice alte întrebari legate de politica noastră de securitate a datelor, sau dacă aveţi probleme sau reclamaţii, vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa noastra specificata in pagina de Contact sau puteti trimite cererea prin intermediul mesageriei electronice la adresa office@zbtravel.ro
Modificari ale acestei politici de confidentialitate
Daca modificam aceasta politica de confidentialitate în moduri care va afecteaza datele personale de identificare pe care le-am colectat pe site-ul nostru, vom publica acele modificari în acest spatiu si va vom sfatui în legatura cu optiunile pe care le aveti ca rezultat al acelor modificari. Data ultimei publicari este afisata in partea de sus a acestei pagini.